Kazališta:
Raspored predstava
Nagradna igra
Predbilježbe za informacije o predstavama i nagradnim igrama kazališta KNAP

KNAP na Facebooku KNAP na Twitteru

Kazališne radionice za sve koji žele glumiti

Galerija:
Galerija događanja

Strani jezici:
Igraonica i tečajevi stranih jezika

Radionice:

Naučite svirati!

Likovne radionice (za sve uzraste)

OSNOVNI PODACI O REDOVNOM DJELOGRUGU RADA

Kulturni centar Peščenica posvećuje veliku pažnju prevenciji i unapređenju zdravog i kreativnog načina života djece i mladeži, te kao ustanova društvenog značaja potičemo stvaralaštvo mladih.

Kazališne, plesne i likovne grupe Kulturnog centra Peščenica okupljaju djecu i mladež od najranije dobi do studenata i zaposlenih. Budući da se

rad u grupama odvija u njihovo slobodno vrijeme, to je prilika da djecu i mladež bolje upoznajemo i pratimo njihovo ponašanje izvan okvira škole i obitelji što nam omogućuje savladavanje problema i frustracija koje nose sa sobom.

U redu kazališnih ,plesnih i likovnih grupa važnu ulogu ima voditelj jer njegov rad uz osnove zakonitosti kazališne ,plesne ili likovne umjetnosti mora podrazumijevati i pedagošku kvalitetu, te Centar posvećuje veliku brigu njihovu odabiru. Umjetnički voditelji/pedagozi i stručni suradnici Centra zajedno nastoje steći povjerenje svakog člana grupe, kako bi mogli otvoreno i opušteno komunicirati tijekom rada ( na predstavi, plesnom izrazu, likovnom zadatku) zajednički rješavati nagomilane frustracije i ogromnu energiju mladih usmjeravati na konačni cilj, predstavu, ples i sliku. Time se postiže socijalizacija mladih osvješćivanjem osobnih dilema i rješavanjem istih.

Centar posvećuje veliku pažnju komunikaciji s roditeljima, školskim pedagozima i razrednicima polaznika grupa, organizirajući zajednička druženja.

Tijekom godine oko 1500 mladih sudjeluje u radu kazališnih, plesnih i likovnih grupa.

Kao jednu od djelatnosti Kulturnog centra Peščenica ističemo Zagrebačku scenu kazališnih amatera(ustanovljena 1979.godine kao sastavnica rada Zajednice KUD Zagreba, a od 1995. postaje sastavnicom Kulturnog centra Peščenica) okuplja sve kazališne družine i pojedince-ljubitelje kazališne umjetnosti Grada Zagreba.

Zagrebačka scena kazališnih amatera prati rad svake kazališne družine posebno, pomaže im u radu, organizira programe kojima se cjelokupna djelatnost predstavlja zagrebačkoj i široj javnosti smotre, susreti, nastupi

Glavnina članova u kazališno-amaterskim družinama su djeca i mladi, bilo da samostalno organiziraju rad družine ili zajedno s osobama srednje i starije dobi. Preko tisuću zagrebačke djece i mladih (školske i studentske dobi, sa stalnim i privremenim boravkom u Zagrebu) svoje slobodno vrijeme provodi stvaranjem kazališne predstave.

Primjerice, od 50 zagrebačkih kazališnih družina 30 njih okupljaju djecu i mlade. Mladi u nešto manjem broju (300) posebno se bave i kazivanjem poezije, organizirajući rad 15-ak recitatorskih družina.

Znatan dio programa Kulturnog centra Peščenica namijenjen je djeci i mladeži, ali i ostale dobne strukture nisu zanemarene pa tako odrasli mogu sudjelovati u radu Dramske družine 50 plus, slikati u Likovnom klubu, a tu su i ostali sadržaji kao kazalište Knap, Galerija, tečaj društvenog plesa, radionica žongliranja i druge kreativne radionice.

Po tome je centar stožerna kulturna institucija na ovom području.

Ostvarivanjem svog plana Centar, ne samo da surađuje u nastavnim programima, nego je nezaobilazan faktor ukupne kulturne klime te pozitivno utječe na stvaranje kulturnih navika i smisleno korištenje slobodnog vremena i zdravi društveni život mladeži.

Linkovi:

AP Solutions, Alfa Puls d.o.o.
AP Solutions

Noć kazališta
Noć kazališta

Turistička zajednica grada Zagreba
Turistička zajednica grada Zagreba

Cedevita
Cedevita

KLINFO.HR
Prvi info vodič za klince i roditelje

Naslov.hr
Naslov.hr

Sve o kazalištima u Hrvatskoj
Virtualni dom
hrv. kazališta

Profil Megastore
Profil Megastore

O Web-u:
Mapa site-a
Popis svih
stranica

Tehnička podrška
Tehnička
podrška

kcp©2004 - Detaljnije informacije i predbilježbe radnim danima od 9 do 21h u Kulturnom centru Peščenica, ili na telefone 23-03-122, 23-19-419